Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 tips om te voorkomen dat je je werk mee naar huis neemt

Werk meenemen naar huis kan je doodmoe maken

Sommige vrouwen vinden het geen probleem, maar veel vrouwen hebben er moeite mee: het werk achter je laten en loslaten. Het mee naar huis nemen van werkstress, werkzaamheden die nog niet afgerond zijn of blijven piekeren over dat ene voorval kan je doodmoe maken. Ook als je als eigentijdse vrouw gepassioneerd in je werk staat, is het belangrijk om zo nu en dan volledig afstand te nemen. Werkstress bij vrouwen en burn out symptomen vrouw komen steeds vaker voor en dat is toch wat je wilt vermijden! Maar wat is er te doen aan werkstress bij vrouwen? Onderstaande tips helpen je om werk en privé uit elkaar te houden en burn out symptomen vrouw te voorkomen.

1. Ruim de werkomgeving netjes op

Een bekend gezegde is ‘a dirty desk makes a dirty mind’. En dat klopt: een rommelig bureau of een onopgeruimde werkkamer zorgen voor rommelig denken en doen. Zorg daarom dat jouw kantoor of werkplek netjes opgeruimd is. Zo kun je alle spullen snel terugvinden, bespaar je tijd en ervaar je minder stress. Je kunt diverse dingen doen om jouw bureau, werk en/of kantoor overzichtelijk te houden. Ruim je bureaublad en ladekastjes in de kast regelmatig op. Controleer voordat je naar huis gaat je agenda. Gooi afval meteen weg en hoop het niet op.

2. Kader je werkzaamheden goed in

Door je werk goed af te bakenen, behoud je het overzicht. Werk zonder grenzen zorgt voor veel stress. Noteer daarom je kernwerkzaamheden in je agenda. En schrijf elke dag drie duidelijke doelen op wat je die dag wilt bereiken of taken die je af wilt ronden. Streep de doelen na het behalen af in je agenda of notitieblok en complimenteer jezelf voor het halen of afmaken van de gestelde taken!

3. Focus op de belangrijkste zaken en taken

Werkstress bij vrouwen kan ook voorkomen worden door je als werkende vrouw te concentreren op de kerntaken. Maak voor jezelf helder wat het belangrijkste is dat gedaan moet worden. En focus je specifiek op die taken en bezigheden.

4. Houd je computer netjes

Zorg voor een nette mailbox met overzichtelijke mappen, zodat je e-mail snel terug kunt vinden. Verder is het slim om ongebruikte bestanden regelmatig op te schonen. Nog een belangrijke tip om stres te voorkomen: maak regelmatig een back-up van je belangrijkste werkbestanden.

5. Zorg voor genoeg beweging en slaap

Belangrijk is verder om voldoende te ontspannen. Ga bijvoorbeeld lekker fitnessen, begin met yoga of ren twee keer per week een rondje in de buurt. Door veel te bewegen, slaap je ’s nachts ook beter. Zo sla je twee vliegen in één klap.

0