Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 tips om je kleine huisje optisch groter te laten lijken

Een kleine woning inrichten is een behoorlijke opgave. Er zijn namelijk veel leuke woontrends die een kleine woning nog kleiner doen lijken. Wil jij jouw kleine huisje groter laten lijken? Met handige klein appartement inspiratie kun je jouw kleine woning, een royale uitstraling geven. Hoe je dat doet? Lees gauw verder voor 5 handige tips om jouw kleine huisje optisch groter te laten lijken.

Kleur

De kleur kan veel doen met een kleine woning of kleine kamer. Je wilt het liefst harde en donkere kleuren zo veel mogelijk vermijden. Lichte kleuren en tinten geven een optisch gevoel van extra ruimte. Een donkerbruine kamer kan een stuk kleiner lijken dan een witte kamer van de exact zelfde afmetingen. Kies daarom voor een lichte tint op de muren en kies liever voor meubilair in lichte kleuren. Zo kun je een kleine kamer groter laten lijken.

Vermijd kleine meubels en accessoires

Een fout die veel mensen maken bij een kleine woning inrichten, is dat ze ook voor kleine meubels en accessoires kiezen. Dit past natuurlijk goed in de kleine woning, maar het zorg juist voor een chaotisch en rommelig gevoel. Een kleine woning is te klein om ook nog eens rommelig te zijn, hierdoor lijkt de ruimte een stuk kleiner. Je pakt het juist goed aan om voor grotere meubels en accessoires te kiezen. Je kunt beter één goede fauteuil in de kamer hebben staan, dan drie kleinere stoelen. Ook aan de muur hang je beter twee grote schilderijen, dan meerdere losse foto’s of prints.

Slimme oplossingen

Een kleine kamer groter laten lijken, kan al heel eenvoudig met slimme woonoplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een bureaublad dat je dicht kunt klappen tegen de muur wanneer je deze niet meer nodig hebt. Een hoogslaper is de perfecte klein appartement inspiratie. Creëer extra ruimte door slimme woonoplossingen.

Licht

Lichtval en verlichting is belangrijk voor kleine ruimtes. Een groot raam kan een kleine ruimte optisch een stuk groter laten lijken. Ook de juiste verlichting kan een hoop schelen. Verspil geen ruimte van de kamer en kies bijvoorbeeld voor plafondspots. Zo is de kamer goed verlicht en hoef je geen lamp in de kamer te zetten, zo bespaar je ruimte en lijkt de kamer groter.

Spiegels

Kleine ruimtes kun je optisch groter laten lijken, door gebruik te maken van spiegels. Kies voor een grote spiegel om een kleine muur mee op te vullen. Door een spiegel in plaats van een muur te hebben, geef je optisch extra ruimte aan de kamer.

Wonen in een klein appartement of huis betekent niet dat het ook klein moet aanvoelen. Maak gebruik van bovenstaande tips om jouw kleine ruimte optisch groter te laten lijken.

0