Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 signalen waaruit blijkt dat je steeds meer op je moeder begint te lijken

Het is bijzonder om te zien hoe de relatie tussen moeder en dochter evolueert door de jaren heen. Waar je moeder in je tienerjaren nog het bloed onder je nagels vandaan kon zuigen is ze nu je beste vriendin. Er gaat geen dag voorbij dat je niet aan je moeder denkt. Vaak zien we bij moeder dochter relaties die wat moeizamer gingen in de jeugd, dat de relatie verbeterd wanneer de dochter uit huis is en haar eigen leven start. De dochter ontwikkeld zich verder en wordt haar eigen vrouw. Maar toch zal je dan ook zien dat je veel eigenschappen van je moeder hebt meegekregen. Veel trekjes zijn die je moeder heeft heb jij ook. De manier van kijken, doen en denken komt vaak enorm overeen. We hebben daarom 5 signalen op een rij gezet waaruit blijkt dat je steeds meer op je moeder begint te lijken.

1. Je eigen opruim tics

Waar je je vroeger nog aan je moeder kon storen wanneer ze direct na het eten aan de afwas begon, merk je dat je dat nu zelf ook doet. Waar je vroeger na het eten lekker wilde chillen kan je nu niet meer chillen wanneer de keuken een rommeltje is. Dus hup, na het eten doe je direct de afwas met natuurlijk wel een leuke incentive voor wanneer je klaar bent. Een heerlijk glas rode wijn om je zelf te verwennen en je eindelijk kunt relaxen. (Je snapt nu ook eindelijk waarom je moeder elke avond een glas wijn dronk)

2. Je begint haar uitspraken over te nemen

Vroeger vond je het misschien bloed irritant dat je moeder altijd de zelfde dingen zei. Op een gegeven moment werd ze ook ontzettend voorspelbaar en wist je in elke situatie al voordat ze haar mond had open getrokken wat er uit zal komen. Kwam je te laat thuis van uitgaan dan kreeg je een ‘het is hier geen hotel’ naar je hoofd geslingerd. Liet je de deuren in het huis open staan wanneer je een ruimte verliet om naar een andere kamer te gaan hoorde je weer ‘ben je in de kerk geboren?’. En nu zeg je exact de zelfde dingen tegen je partner en/of kinderen.

3. Vrijdag avond bankhang sessies

Je was vroeger niet uit de clubs te slaan. Waar een feestje was, was jij. En je moeder, die wilde nooit mee. Niet dat je elke keer met je moeder wilde feesten maar de keren dat je haar uitnodigde sloeg ze de uitnodiging elke keer af. ‘Hoe kan het toch dat je zo saai bent’ heb je waarschijnlijk vaak gedacht. Maar nu je zelf wat ouder bent besef je dat er niks lekkerders is dan bankhangen op een vrijdag avond. Je zet een leuke Netflix serie op, pakt een fles wijn er bij en haalt de popcorn uit de magnetron. ‘Me-time’ is ook voor jou een heilig begrip geworden.

4. Je maakt lijstjes en bent een echte planner

Waar je vroeger nog al een YOLO mentaliteit had en je moeder maar niet begreep dat ze alles nauwkeurig moest plannen en organiseren is er nu wel veel begrip ontstaan. Al haar lijstjes en planningen maken sense. Je snapt waarom je moeder altijd lijstjes maakte en alles netjes bijhield in haar agenda en je doet het nu zelf ook.

5. Je zegt wat je denkt

Wat je vroeger al heel stoer vond bij je moeder maar zelf nog niet durfde heb je nu ook eindelijk bereikt. Je zegt wat je denkt. Je neemt geen blad voor de mond. Wil je iets doen, doe je dat. Wil je wat zeggen, zeg je dat. Je moeder gaf daar altijd al het goede voorbeeld in en je bent heel blij dat je ook die mooie eigenschap van haar hebt meegekregen!

0