Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 manieren om als vrouwen stappen te maken in je carrière

Vrouwen maken vaak minder carrière dan mannen, ondanks dat ze even goed of beter zijn in hun vak. Dit komt omdat ze helaas vaak op andere punten worden beoordeeld en ook omdat ze niet altijd de juiste stappen zetten. In dit artikel lees je 5 tips om als vrouw carrière te maken. Op deze manier kom je sneller en verder in je carrière.

Onderscheid jezelf met kennis en kunde

Het is als vrouw extra belangrijk dat je goed bent in je vak en jezelf onderscheidt met je kennis en kunde. Zorg ervoor dat je er altijd verzorgd uitziet, maar draag vooral ook kleding waarin je je prettig voelt. Op deze manier straal je zelfvertrouwen uit en laat je zien dat je het voor het vak doet, en niet alleen maar om er goed uit te zien.

Blijf zoeken naar een stap hogerop

Om carrière te maken is het verstandig om de juiste stappen te zetten. Doe onderzoek en bekijk waar je wilt werken. Vervolgens kun je solliciteren op die plekken, maar ook bij bedrijven waar je niet meteen aan denkt. Het is belangrijk dat je blijft solliciteren, ook als je afgewezen wordt. Op deze manier blijf je in beeld en kom je uiteindelijk wel bij een bedrijf terecht waar je graag wilt werken.

Blijf altijd bezig met kennis opdoen

Tevens is het van groot belang dat je blijft leren. Doe bijvoorbeeld een cursus of volg een opleiding waardoor je beter wordt in je vak. Een training ict is hier een goed voorbeeld van. Met een ict training word je beter in je vak en kun je gemakkelijker een stap hogerop maken. Op deze manier blijf je altijd bezig met kennis opdoen, waardoor je ook sneller carrière kan maken.

Zorg ervoor dat je netwerk groot genoeg is

Om carrière te maken, is het zaak dat je een groot netwerk hebt. Hoe meer mensen je kent, hoe sneller je bijvoorbeeld aan een baan komt. Wanneer je net iemand hebt ontmoet, vraag dan altijd naar zijn of haar contactgegevens. Op deze manier blijf je in contact met mensen en kun je gemakkelijk een groot netwerk opbouwen.

Kies voor progressieve organisaties

Tot slot is het belangrijk dat je kiest voor progressieve organisaties. Dit zijn bedrijven die openstaan voor vernieuwing en die ook investeren in hun werknemers. Op deze manier word je gezien als een waardevolle werknemer en kun je gemakkelijker carrière maken. Kies dus voor bedrijven waar je graag zou willen werken, en niet alleen maar voor bedrijven waar je denkt dat je een baan kunt krijgen.

Al met al zijn er dus verschillende manieren waarop je als vrouw carrière kunt maken. Maak dan ook zeker gebruik van deze tips.

0