Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4x tips om korting te krijgen op je telefoonabonnement

Een telefoonabonnement kan behoorlijk duur zijn, vooral wanneer je voor een duurdere telefoon of veel data kiest. Gelukkig kun je makkelijk besparen op je telefoonabonnement, zonder dat je op kwaliteit achteruit gaat. Met deze vier tips kun je korting krijgen op je telefoonabonnement. 

Kies voor een prepaid simkaart

De eerste manier om flink te besparen op je maandelijkse kosten voor een telefoonabonnement, is door in plaats daarvan voor een prepaid simkaart te kiezen. Met een prepaid simkaart kun je vooraf je tegoed kopen, waardoor je veel meer controle hebt over wat je uitgeeft aan je telefoon en het abonnement. Je betaalt dus nooit meer dan wat je vooraf hebt vastgesteld en je komt ook niet voor onverwachte kosten te staan aan het eind van de maand. Een prepaid kaart is met name interessant voor mensen die hun telefoon niet heel vaak gebruiken. Daarbij is het ook slim om goed naar je verbruik te kijken als het aankomt op bellen en data. Zo kun je makkelijk inschatten hoeveel je nodig hebt. Veel prepaid-aanbieders hebben namelijk ook bundels met een vast aantal belminuten, sms’jes en data, waardoor je nog meer kunt besparen. Ook hoef je geen lang contract af te sluiten, waardoor je de mogelijkheid hebt om op elk moment van provider te wisselen wanneer je ergens anders een betere deal vindt. 

Kiezen voor een sim-only

Een andere manier om je telefoonkosten te verlagen, is door een sim-only abonnement te kiezen. Hierbij betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data en niet voor een mobiel zelf. Wanneer je dus een goed-werkende telefoon thuis hebt liggen, kun je een sim-only kopen, waardoor je enorm bespaart op je maandelijkse kosten ten opzichte van een abonnement met telefoon. Sim-only abonnementen zijn vaak flexibel, waardoor je dus maandelijks je abonnement zou kunnen wijzigen. Ook worden er met regelmaat kortingen en aanbiedingen aangeboden. Het is dan ook zinvol om alle providers en hun prijzen goed te vergelijken.

Gebruik maken van prepaid internet

Wanneer je merkt dat je voornamelijk data gebruiken en minder sms’t of belt, kan prepaid internet een slim alternatief zijn voor een abonnement of prepaid simkaart. Bij prepaid internet betaal je dus alleen voor internet. Dit kan veel voordeliger zijn dat een vaste datalimiet. 

Onderhandel met je provider

Wat veel mensen niet weten, is dat je kunt onderhandelen over je telefoonabonnement. Wanneer je al een tijd klant bent bij dezelfde provider, zou je contact kunnen opnemen met je provider en vragen naar een korting, omdat je al zolang klant bent. Vaak zijn providers bereid om je een interessante deal te geven, zodat ze je als klant kunnen behouden. Ook zou je prijzen van hun concurrenten door kunnen geven om aan te tonen dat je daar een betere deal zou kunnen krijgen. Vaak zijn providers dan geneigd om je een interessante deal te geven.

0