Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

3x boeken voor meer positiviteit in je leven

Het is bijna winter, we leven een groot deel van de dag in het donker en als klap op de vuurpijl (die we dit jaar absoluut niet mogen afsteken) is er ook nog een lockdown aangekondigd. Dit kan genoeg reden zijn om in een negatieve spiraal te belanden. Daarom 3 boeken op een rijtje die meer positiviteit in je leven brengen!

Ons brein werkt zo, dat we altijd oplossingsgericht bezig zijn. In andere woorden: we zien altijd een beer op de weg, omdat ons brein deze nou eenmaal graag tackelt. Daarnaast zijn negatieve dingen een stuk meer uitvergroot dan positieve dingen. Ken je het fenomeen dat één negatieve opmerking een stuk langer door je hooft blijft spoken dan vijf complimenten? Precies ja. Gelukkig kan je positief denken gewoon trainen. Bijvoorbeeld door deze boeken te lezen die meer positiviteit in je leven brengen!

De Kracht van Positief Denken – Norman Vincent Peale

Stipt op nummer één staat natuurlijk het meest erkende boek over positief denken ter wereld! Dit boek bewijst dat de krachtige werking van positief denken geen hippe trend is anno 2020, want het boek stamt uit het jaar 1952. Toen was het al razend populair en dat is het nog steeds. In dit boek leer je precies de theorie achter positieve gedachten en handelingen. Stiekem is het natuurlijk ook de inspiratie voor alle andere boeken over positiviteit die nog komen zouden. Must read als je graag meer wil weten over de kracht van positief denken! Bestelt het boek hier

Het 6 Minuten Dagboek – Dominik Spenst

Zoek je een stok achter de deur om alle theorieën over positief denken daadwerkelijk toe te passen? Dan is Het 6 minuten Dagboek de ultieme toevoeging aan jouw leven. Het enige wat je hoeft te doen is elke ochtend en elke avond 3 minuten vrij te maken om dit dagboek in te vullen. Smoesjes zijn niet te accepteren, want een paar minuutjes kun je altijd wel spenderen om je leven positiever en fijner te maken. Dit boek begint met de nodige theorie over positief denken. Vervolgens krijg je elke dag een bladzijde voorgeschoteld met positieve vragen over jouw verwachten van de aankomende dag of bijvoorbeeld waar je die dag dankbaar voor was. Een erg goede manier dus om jezelf elke dag te richten op positiviteit. Ga aan de slag met Het 6 Minuten Dagboek door het hier aan te schaffen.

Dear Good Morning – Lienke de Jong

Lienke de Jong wordt de koningin van de vroege ochtend genoemd en heeft een boek geschreven over haar reis naar een leven in de vroege ochtend. Zij pleit namelijk dat je een stuk energieker, gelukkiger, positiever en productiever wordt wanneer je vroeg opstaat en gaat slapen en daardoor actief bent in de ochtend. Ben jij zo iemand die zich ’s ochtends het liefst nog drie keer omdraait om vervolgens met een flink ochtendhumeur en slaperige ogen naar werk te vertrekken? Dan zou dit boek zomaar eens jouw leven kunnen veranderen! Bestel ‘m hier.

Hopelijk brengen deze boeken de positiviteit in jouw leven waar je naar op zoek bent! Heb je inmiddels de smaak te pakken en wil je nog meer lezen? Check dan ook even dit artikel over inspirerende vrouwenboeken!

0