Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

3 recepten voor drankjes die veel beter voor je zijn dan frisdrank

Een koud glas frisdrank kan soms een heerlijke traktatie zijn. We zeggen expres soms, want te veel van deze zoete drankjes kan meer schade aanrichten dan je lief hebt. Zo is het bijvoorbeeld erg slecht voor je huid en daar wordt niemand blij van. Water is de meeste verantwoorde en dorstlessende keuze, maar soms wil je gewoon een feestelijker drankje aan je lippen zetten. Geen probleem, dat kan prima met deze lekkere (en natuurlijke) recepten. 

Homemade Ice-Tea

Een lekker verfrissend, smaakvol en niet al te zoet drankje is een homemade Ice-Tea. Super makkelijk te maken en ook nog eens hartstikke dorstlessend. Zet een kan op tafel wanneer je bezoek hebt en je maakt sowieso de blits! 

Ingrediënten:

  • 4 theezakjes of 4 eetlepels losse thee naar keuze
  • ijsblokjes
  • 2 eetlepels rietsuiker 
  • 1 citroen

Vul glas met heet water en laat de thee hier ongeveer 10 minuten in trekken. Het resultaat is een zeer geconcentreerde thee. Vul vervolgens aan kan met ijsblokjes en voeg de thee hier aan toe. Pers één citroen helemaal uit boven de kan. Doe de rietsuiker in een glas en voeg hier een beetje heet water aan toe. Roer het door totdat het suikerwater is geworden. Voeg ook het suikerwater toe aan de kan. Meng het mengsel vervolgens goed door. De hitte van de thee en het suikerwater, zorgt dat de ijsblokjes gaan smelten en zo meer water aan het mengsel wordt toegevoegd. Daar ijsblokjes te gebruiken is de Ice-Tea gelijk koud en kan je de kan binnen enkele minuten op tafel zetten. Proost!

Homemade Lemonade

Huisgemaakte limonade is een klassieker en geliefd bij velen. Misschien heb je als kind zelfs wel geproefd van het ondernemerschap door een eigen limonadekraam te beginnen in je straat. Nu kun je dit heerlijke citroendrankje gebruiken om indruk te maken op je gasten met een heerlijke, verantwoorde dorstlesser. 

Pers 2 citroenen uit boven een kan. Laat de rietsuiker smelten in een glas heet water. Voeg het suikerwater toe aan de kar. Top de mengsel af met bruisend water totdat de kan (bijna) vol zit. Om het af te maken, kun je de kan nog aanvullen met ijsblokjes, schijfjes citroen en limoen of zelfs muntblaadjes. Maak er een feestje van!

Aqua de Panella

Dit Zuid-Amerikaanse drankje is heerlijk zoetzuur en gemaakt van geharde rietsuikersap. De verfrissende smaak is te danken aan de limoen en muntbladeren. Door de vele suikers is dit niet het meest caloriearme drankje. Wel bestaat het, in tegenstelling tot gewone frisdranken, uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is het ook nog een ware traktatie, dus alle reden om dit drankje eens op tafel te zetten!

Ingrediënten:

  • ¼ blok Panella ( geharde rietsuikersap, verkrijgbaar bij de toko)
  • Bosje Munt
  • 3 limoenen
  • Water
  • Ijsblokjes

Laat een kwart van de panella oplossen in een kan met koud water. Voeg daarna het sap van 2 limoenen toe. Vul de kan aan met ijsblokjes en roer het mengsel goed door. Top het drankje tot slot af met muntblaadjes en schijfjes limoen. 

0